Skip to main content

Pensionsguiden gästade Aktiespararna Uppsala

Torsdagen den 10 mars hade jag nöjet att tillsammans med Therese Nyrén på Lucy Global Fund gästa Aktiespararna Uppsala för att hålla en inspirationsföreläsning. Det var såå himla kul att för första gången efter pandemin få komma ut och prata. Innan pandemin var det både föredrag och kurser på plats, men under pandemin fick allt flytta online – vilket fungerade bättre än väntat.

Inriktningen på inspirationsföreläsningen var självklart pension, men vi utgick ifrån våra drömmar i stället för siffran som visas på minPension.se.  Måla upp hur du vill leva ditt liv som pensionär; vad gör du på dagarna, vem tillbringar du tid med och var är du? Det är så mycket mer inspirarerande än att titta på på prognosen på minPension.

Sen kikade vi vidare på hur den Allmänna Pensionen fungerar och diskusterade då självklart effekten av att införa ”riktålder”. Vad innebär det för dig? När kan du tidigast gå i pension?

Tjänstepensionen kom självklart upp och här diskuterade vi nyttan av valcentraler och hur man kan tänka kring fondförsäkring och traditionell försäkring. Vilken passar bäst när man är ung och ska man byta till traditionell försäkring när man bli äldre. Det blev också uppenbart att det är stor skillnad på avkastning beroende på vilken typ av förvaltning man väljer, men även vem som får äran att förvalta ens pengar.

I slutet av kvällen blev det lotteri och den lyckliga vinnaren vann ett presentkort på kursen ”Ta kontroll över din Pension”, värde 1 895 kronor. Ett antal andra fick gå hem med en anteckningsbok och penna från Pensionsguiden. Himla skoj!

Missade du detta event så körs vi det online söndagen den 3 april. Läs mer och anmäl dig här: ”Pension för nybörjare”

Ha det gott!

Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *