Skip to main content

Omdömen om webinarier

Mycket bra genomgång.

Var på gratis webinar där Agneta på PPM berättade om den allmänna pensionen. Mycket kunnig och saklig i sin information. Kan verkligen rekommenderas. Jag har fått mer kunskap och information på denna ”lilla” kurs än vad jag fick på fackets 3-dgrs kurs om pension.

Jeanette

Pensions Webbinarium

Fantastisk bra 👍🏼 och mycket informativt. Agneta informerar bra och pedagogiskt.
Stort tack till er båda Monica och Agneta.

ilona

Informativt

Mycket tydlig, enkel och lättförståelig information om ett relativt krångligt ämne.

Y

Toppenintroduktion

Informativ, lättbegriplig grundläggande genomgång av alla bitar i pensionen. Rekommenderas!

Britt-Marie

Många bra tips och råd

Många bra tips och råd som förklarat på ett enkelt och förståligt sätt.

Mattias

Pedagogisk genomgång

Genomgången var grundlig och pedagogisk. Den fick mig att fundera på att säkra upp ppm inför pensionen.

Cecilia

Pension för nybörjare

Precis lyssnat och kikat på webbinariumet ”Pension för nybörjare”. Tack för det!

Enkelt att ta till sig och lagom mycket information.

Kan varmt rekommendera att vara med nästa gång tillfälle ges! 🙂

Bland annat fick jag med mig ett för mig nytt tips om att jag kan lägga om i min tjänstepension från aktiefonder till traditionellt förvaltad för att värdesäkra innan jag börjar plocka ut från den tjänstepensionen. Det hade jag ingen koll på innan.

Lena

inspirerande

Väldigt intressant och inspirerande om ett svårt -och lite jobbigt ämne!

kerstin

Strålande och avdramatiserande om pensionsparande

Monica är positiv, pedagogisk och generös med information om detta som många kvinnor nog uppfattar som ”svårt”, ”komplicerat” och kanske ”ångestladdat”. Och puff är ångestbubblan om en oviss framtid borta! Alla kan påverka sin ekonomiska framtid! Kan jag så kan du! Men börja! Här hittar du info (pensionsmyndigheten, min pension och konsumenternas). Gör det lätt för dig med trygga traditionella försäkringar, AP7 Såfa och/eller fondförsäkringar (entréfonder). Eller grotta ner dig i makrotrender och aktieanalyser. Men fatta medvetna beslut. Det kan bli mer än ”guld värt”!

Katja

Toppenbra webinar-rekommenderas!!

Mycket informativt och bra överskådlig information. Monica är väldigt inspirerande och man vill direkt logga in på pensionsmyndigheten och sätta igång! Kan bara rekommenderas!!

Katarina

Rekommenderas! Bra och Lärorik föreläsning.

Rekommenderas! Bra och Lärorik föreläsning.
Stort tack för att du delar med dig av din kunskap!

Helene

Så bra att få hantera sitt dåliga samvete (läs Pension) i kombination med Monicas trygga guidning

Tack! Har nu t ex loggat in och bytt fonder i PPM och håller på att kolla vilka möjlig fonder jag vill/ska ha i mina tjänstepensioner efter flera år med huvet i sanden.

Karin

Intressant uppläggMonica agerar på ett

Intressant upplägg
Monica förklarar på ett pedagogiskt bra sätt. Tacksam för det.
Monica delar med sig, ex som det sista ang bra saker som underlättar för en.

Ingrid

Monica hade ett kostnadsfritt webinar

Monica hade ett kostnadsfritt webinar om tjänstepension där hon dagen efter la upp inspelningen att se. Superbra då jag kunde pausa och anteckna och förstå i min takt. Proffsig presentation, gjorde mig uppmärksam på viktiga saker att ser över i den djungel som pensionen kan vara. Stort Tack Monica.

Carolin

Viktig o lärorik pensionskunskap

Det var en bra genomgång av pension som egentligen alla har behov av att få till sig – stort tack!

Lisbeth

Perfekt

Monica förklarade och visade på ett mycket enkelt sätt hur mycket man kan påverka sin pension och hur man bör tänka inför vilka val man har. Efter webinaret vill jag bara ha mera.

Laila

Lärorik insikt

Tack för en lärorik timme med många bra tips.
Speciellt gillade jag jämförelsen mellan olika bolag👍
Tack

Per-Eric Vestman

Enkel , övergripande och lätt

Enkel , övergripande och lätt att förstå, genomgång över hur pensionen är uppbyggd, var man hittar info samt vad man bör tänka på. En kurs alla som någon gång kommer bli pensionär borde få till sig. Mycket bra.

Åsa

Enkelt och okomplicerat

Har lärt mig så otroligt mycket, du förklarar allt så enkelt och okomplicerat i denna djungel som vårt pensionssystem är.

Sirpa

Tydligt

En tydlig genomgång av tjänstepension, där olika begrepp förklaras, så att det gör det lättare att påverka sin egen pension. Som nybörjare har det absolut ökat min förståelse, men även tro på att jag kan göra val som påverka min pension positivt. Tack!

Linda

Börja i tid

Väldigt bra och intressant föreläsning. Monica är inspirerande och får mig intresserad. Ska bli spännande att leka runt lite med min pension. Önskar bara att jag börjat tidigare.

Mia

Bra tips att tänka på inför pensionen

Börjar närma mig pensionen och Monica gav många bra tips vad man ska tänka på och jämföra med. Så stort tack för en bra presentation

Christina

Webinar, Pension för nybörjare

Monicas föreläsning guidade på ett lugnt och behagligt sätt och gjorde att saker jag uppfattat som krångliga kändes begripligt. Jag fick flera konkreta trådar med mig att kika vidare på själv. Pensionsinformation har för mig tidigare känts lite som en garnnystan där jag inte vet var det börjar och slutar.
Tack!

Linnea

Begripligt

Monica är Lättsam att lyssna på . Det obegripliga med pensionen blev begripligare på en timme. Tack för intressant webinarium. Blev helt klart nyfiken på att forska mer i vad jag kommer få i pension.

Marit

Tydlighet

Tydlig föreläsning men enkel rakt språk. Inga krångligheter som bör passa alla.

Anna

Mycket givande!

Det är för en amatör som jag jätteintressant att lyssna på föreläsningarna! Man kan fråga om allt och allt förklaras på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Ämnena är aktuella och relevanta för mig som närmar mig pensionen, men även mycket bra för de som har långt kvar till pensionen. Dessutom upptäcker jag att det faktiskt är intressant! Tidigare var pensionen ett tungt och tråkigt ämne. Nu vill jag bara lära mig mer! Monica är jättebra på att förklara saker och ting – kan varmt rekommenderas!

Siri

Lärorikt och lätt att förstå

Webinariet var mycket lärorikt och Monica är en god pedagog som kan förklara komplexa frågor så att det blir begripligt. Varmt tack!

Maria

Mycket bra och sakligt

Jag tycker att du är väldigt saklig och kunnig i allt om pensioner.
Det finns inte så mycket mer att säga mer än att du är väldigt kunnig.

Erik

En spark i baken!

Utan tvekan behöver jag en spark i baken för att gå igenom mina olika tjänstepensioner. Det här webbinariet var bra och har gett mig nya kunskaper som gör att jag har börjat ta tag i min pension. Försöker också få min ungdomar att göra det, även om de inte fyllt 30 ännu, men jag tror att de har mycket att vinna på att sätta sig in i pensionerna redan nu. Monica är mycket kunnig och rolig att lyssna på. Jag tycker att hon svarar på frågor på ett bra och positivt sätt.

Anna

Gratis, proffsigt och inspirerande!

Monicas webinarer är proffsigt utförda alltifrån anmälan, påminnelser och möteslänkar innan de startar så man slipper leta i mejl. Hon känns påläst och genomför dessa på ett förtroendeingivande sätt. Frågor besvaras och man får liksom en kick till egen aktivering i olika delar. Att de är kostnadsfria känns mycket generöst och smart då hon förmodligen får utdelning genom att personer konsulterar henne i förlängningen.

Marianne

Pension

Jag försöker sätta mig in i min pension, känner att jag ryggar lite för det men får god hjälp av detta webinar, många känner som jag. Det här hjälper mig på vägen. Tack för det.

Maria

Kunskap is key

Föreläsning är tydlig och enkel att förstå, inspirerande så du vill sätta igång direkt och grotta ner dig i pensionen. Dessutom gratis!

Lotta

Bli en glad pensionär

Tack för goda råd, tydliga sådana. Gällande tillväxt ’ränta-på-ränta-effekten’, redovisa gärna vilken skillnad det blir på tex 4 % jmf med 7 % årlig tillväxt (med ett startkapital på 300 kkr under 10 års tid). Jag är själv väl påläst och har koll på pensionsdelarna nu när jag har som mål att ha 10 år kvar i tjänst. Sen blir det fest ☀️🎉🍺.

Fredde

Informationsdelning med frågestund

Monica är den resurs jag saknat länge. Allt med pensioner är för mig väldigt svårt att greppa, men Monica är påläst och tydlig och kan förklara hur det hänger ihop.

Jag kan bara ångra att jag inte engagerat mig i dessa frågor långt tidigare. Jag fyller 65 i februari nästa år och kan ju inte göra så mycket nu, trors att jag vet så mycket mer nu. Bara att det finns bankverksamhet som Avanza och Nordnet och fondrobotar är värdefull information för mig.Den här typen av webinarier är som det visade sig, väldigt populär. Det är bra med frågestund, men….. Kunskapen hos deltagarna varierar stort. Många många frågor ställs (behovet av info/hjälp är stort.) Så jag kan känna att det inte är lönt att försöka formulera den fråga jag kan ha i sammanhanget. Jag har också svårt att formulera frågor kort och tydligt i skrift så att inte missförstånd eller oklarheter uppstår. Webinarier är i alla fall en utmärkt form för informationsdelning!

Magdalena

Sååå bra tips!

Absolut en ögonöppnare för mig var ”10 tips för att förbättra min pension” och då denna kanonbra Uttagsplaneraren. Mycket bra tips vad som är bra att ta ut först i pensionen.
Följer troget allt du skriver på bloggen och FB. Bra med frågestund på slutet.

Sirpa

Bra upplägg nyttig information

Bra upplägg nyttig information

gunilla

Jättebra föreläsning!

En jättebra föreläsning, strukturerad och samtidigt intressant att lyssna på, kommer ta med mig mycket från föreläsning. Jag håller redan koll på mitt pensionssparande fast de här gav mer kött på benen om olika alternativ som finns för en

Kattis

Tack för bra information ang pension

Tycker att jag fick bra och tydlig information. Jag har inte tänkt ta ut pension ännu men ville veta lite hur man ska tänka när det blir dags. Kommer eventuellt höra av mig för personlig rådgivning längre fram. Jag gick in och kollade på minpension.se efter webinariet och visste då lite mer om vad jag skulle titta efter.

Eva

Tack, detta blev en ögonöppnare!

Monicas föreläsning om pension blev en ögonöppnare för mig.
Har jobbat i många år men har inte följt upp de val jag gjorde för många år sedan. Det är hög tid att se över hur jag kan förbättra min pension de år jag har kvar att arbeta.
Tack Monica!

Tina

Bra och väl genomförd info!

Monica har ett lättsamt sätt vilket gör att det är trevligt att lyssna på det hon förmedlar. Bra o väl genomförd info till oss.
Resultat har blivit ett mer aktivt reflekterande över strategi för framtida pension och uttag.

Britt

Pensionssparande, plötsligt är det möjligt!

Monica, Du är för mig en stor inspirationskälla! Super bra föreläsningar som är begriplig och du är bra på väcka nya tankar och får en att tänka till extra.
Du vill verkligen att det ska bli så bra som möjligt för så många som möjligt. Pensionssparande som är den svåraste och ett djungel att sätta sig in i blir plötsligt roligare och mer möjligt. Tack Monica!🙏🏼

Lerma

Det går att ta kontroll över sin pension!

Monica har över tid visat att det går att ta kontroll över sin pension. Hennes kunskaper är imponerande och det är inget fel på pedagogiken heller. Jag rekommenderar alla som vill lära sig mer att lyssna på hennes webbinarier och gärna även läsa bloggen.

Thomas

Mycket inspirerande!

Tack Monica!!!
Äntligen någon som fått något så ointressant, svårt och komplicerat att bli både roligt, intressant och framförallt mycket givande!!
Du inspirerar alla oavsett ålder att det är aldrig försent att ta tag i sitt pensionssparande, toppen!!

Zineth

Tänk om jag visste detta tidigare!

Har varit pensionär i 5 år. (fr 62 år)
Tänk om jag hade fått möjligheten att ta del av detta före jag gick i pension.
Det var en djungel att gå igenom vad man hade och vilka beslut man skulle ta.
Tyvärr gjorde jag tabben att börja ta ut den allmänna pensionen fr 62 år. Märkte då att jag jag fick betala mycket i skatt än om jag väntat till 66 år. Jag hade istället kunnat leva på våra sparade pengar.
Hade svårt att få tips & råd om helheten. Allmänna pension, tj-pensionen, och skatteeffekten.
Önskar att jag hade fått den här pensionsinfon innan jag gick i pension då hade jag bokat en personlig genomgång av dig.
Jag fick rådet att ta ut all tj.pension på 5 år och placera i ISK. Det har gått bra , så länge man är två i familjen. Men jag kan känna en osäkerhet om gubben dör och jag ska leva på min lilla, lilla pension på 12000:- per månad.
Vi bor kvar i villan så länge vi kan för i en lägenhet blir det mycket dyrare.
Tack Monica för en jättebra genomgång. Det hjälper nog många att tänka till INNAN man går i pension.

Ingela

Givande!

Jag gillar Monicas lugn och kompetens inom området och jag blir taggad att lära mej mer inom området när jag lyssnar på Monica.

Anders

Jättebra webinarier!

Har följt några av Monicas webinarier. Jättebra och hjälpt mig att få bättre grepp om pensionen och vad jag ska tänka på.

Ingegerd

Generös med sin tid!

Intressant och trevligt upplägg, mycket bra att du svarade på alla frågor även om tiden var ute. Dessa webinarier gör att man vill lära sig mer.

Ewa

Perfekt med webinar!

Underbart att kunna lära sig mer om pension via Zoom.
Slippa gå iväg på kvällen.
Jag tycker att informationen är bra.
Det vore intressant att höra hur man kan tänka som kommunanställd.
Bemötandet är bra 🙂

Susan

Bra!!!!

Lär mig mycket nyttigt!

Mira

Kunnigt och peppande!

Monica känns mycket kunnig inom området. Hon ger bra exempel, peppar och tar sig tid att svara på frågar. Lär mig något nytt varje gång. Jag uppskattar webinarierna mycket.

Nina

Nya tankar varje gång!

Monica är så frikostig med gratis webbinarier och med sina erfarenheter. Den här gången med ”De 10 vanligaste misstagen + 10 tips för en bättre pension!” Jag har varit med på flera kurser och webbinarier och det ger någon tankeställare varje gång. Man behöver tid och kunskap för att se vad man ska ta tag i – och det ger Monica verkligen med sina webbinarier och kurser. Trots att jag inte har allt 100% klart för mig än, så ser jag nu en möjlighet att gå i pension när jag skulle vilja.

Margareta

Superbra!

Superbra, generöst med tankar och info som har hjälpt mig att ens våga kolla på min pension.

Gunilla

Informativt, tydligt och enkelt!

Informativt, tydligt och enkelt, vilket jag uppfattar är Monicas förmåga att delge information. Jag har varit med på ett antal utbildningar som Monica har haft och har fått en helt ny både kunskap och säkerhet när jag ska följa upp min egna pension.
Kan varmt rekommendera kurser/webinarier som Pensionsguiden har.

/Monika

Monika

Pedagogisk Personlig Pensionsrådgivare

Jag har deltagit i seminarium och tycker äntligen att detta är roligt! Jag har satt igång med research, skapat en folder med all info, länkar mm. Det är mycket och komplext men jag lär mej mer sakta men säkert och då blir det roligt! Varför har jag inte gjort detta tidigare?

Anna

Fick inspiration till att dyka in i tjänstepensionen igen!

10 misstag och 10 tips till att förbättra pensionen. Även för mig som bara har några år kvar till pension finns det saker som går att optimera och förändra. Monica gick pedagogiskt igenom de olika delarna och hade svar på ALLA frågor som deltagarna ställde (och det var många frågor). Fick ny inspiration till att börja dyka i tjänstepensionen igen. Superbra webinar 🙂

Mona

Lärorikt, trevligt och lättsamt seminarium!

Trevligt och lättsamt seminarium. Lärorikt med en hel del tips som jag själv inte tänkt på eller visste om.
Jag tittar ganska ofta på mina pensioner, men det är några saker som jag inte hade koll på och som jag nu har börjat titta mer på.

Susanne

Lärorikt med bra och tydliga tips!

Bra och tydliga tips och tankar för mig som har några år kvar till pension. Monica inspirerar till att ta tag i det jag bara skjutit på. Har även bett mina barn att titta på webinariet då även yngre vuxna har mycket att hämta här!

Ulrika

Fantastiskt inspirerande!

Otroligt bra information om pensionen!
Man blir inspirerad och intresserad att vara mer aktiv. Att själv kunna påverka min pension.

Maria

Peppande och lärorikt!

Försöker få grepp om vad som ”komma skall” är 58 år och vill gärna ligga i framkant” när jag väl ska gå i pension. Monica är en frisk påläst fläkt i den här djungeln. En riktigt peppande tjej!

Marina

Alltid bra info!

Alltid bra info. Lär mig alltid nytt.

Jana Svärd

Trevligt och engagerande seminarium!

Trevligt och engagerande seminarium.
Eftersom jag nästan är framme vid pensionsålder och har följt Pensionsguiden på Fb var det inte så mycket som var nytt, men jag önskar jag kommit i kontakt med seminarier och råd av denna typ redan vid 40-45 års ålder. Denna gång var den största behållningen råden om uttagsplanering och att göra en pensionssammanställning.

Ellen

Nyttig och bra föreläsning

Rekommenderar varmt denna föreläsning.
Något för både nybörjare och de som har lite koll på sin pension.
Finns alltid något nytt att lära.

Inger

Proffsig och lugn genomgång!

En riktigt bra genomgång lätt att följa och förstå. Har följt pensionsguiden som är så bra för mig. Jag är stärkt i mina val . Det jag önskar är att jag tagit tag i min pension mycket tidigare när jag var yngre.

Lena

Känt o okänt om min pension

Ett mänskligt genomfört webinar i god stämning, befriande fritt från säljsnack och perfekt inövade fraser. En blandning av (för mig) kända och okända fakta respektive personliga erfarenheter av att bygga upp, förvalta och ta ut sin pension.
Mycket bra och rekommenderas!

Jonny

Mycket bra information.

Mycket bra. Det är viktig information. Jag är inom snar framtid pensionär och har gjort val men förstår att man skulle varit mer aktiv men det är inte lätt att hinna med det när man jobbar. Uppmanar mina yngre vänner att tänka på detta.

Ylva

Väldigt matnyttigt

Bemötande utmärkt! Svarade på alla frågor utan att man kände sig ”dum”
Jag ska ta tag i min situation fick konkreta tips att ta med mig! Bra att jag kan titta på föreläsningen igen👍

Sigrún

Hög kvalitet och stort engagemang!

Alltid hög kvalitet på de gratiswwbinarier som jag har deltagit i. Tack för att du delar med dig och för ditt engagemang! Är sugen på att gå en kurs vid ett senare tillfälle!

Ann-Sofie

Oberoende råd som alla borde ta del av

Monika bjuder generöst på en oberoende genomgång alla borde ta del av. Börde både vad man ska tänka på under intjänandet och planering för uttaget. Jag ändrar mitt uttag väsentligt efter denna information.

Gunilla

Trevlig och kunnig

Monica tar sig tid att svara på alla frågor även om det drar ut på tiden. Alla får komma till tals och ingen fråga är för dum. Trevlig och kunnig!

Anneli

Ger hopp inför framtiden!

Så bra och informativt ger en hopp inför framtiden om man bara tar sig tid o säter sig in i allt

Annika

Nya insikter!

Mycket bra kurs som gav mig flera nya insikter om framför allt tjänstepensionen. Trodde att jag inte kunde göra så mycket med den men det visade sig att jag behövde göra ändringar där för att förbättra den.

Linda

Bra och lättförståelig genomgång

Väldigt bra genomgång, även om jag redan hade koll på det mesta, så är det bra att uppdatera

Björn

Kan verkligen rekommendera!

Webinaret är lättförståelig och övergripande. Monica är väldigt trevlig att lyssna på.
Kan verkligen rekommendera!

Anna

Bra information

Bra och informativ information om vilka fel och brister vi gör vid pensionssparande och pensionsuttag.

Lilian

Nöjd och tacksam!

Mina kommentarer blir generella från flera seminar.

Det märks att du har lätt för att presentera och att du har mycket stor erfarenhet inom området.
Dessutom uppskattar jag att du har kopplingar till både balansekonomi och rika tillsammans.

Är alltså väldigt nöjd och tacksam för det som erbjuds i pensionsguiden!

Det som jag personligen saknar eftersom att jag själv befinner mig i den fasen är erfarenheter från att vara i pension (i mitt fall 65 år). Jag vet att du delvis är i pension, men det blir andra erfarenheter när man slutat att tjäna pengar tycker jag.

Exempelvis blir man mycket försiktigare, tänker mer på att kapa onödiga kostnader men även livskvalitet såklart.

Om möjligt skulle jag uppskatta att få in mer av det perspektivet. Dvs att börja ta ut sin ålderspension.

Mvh
Anders

Anders

Hej! Jag uppskattade informationstillfället mycket.

Hej! Jag uppskattade informationstillfället mycket. Det var tydligt och klart informerade budskap. Uppskattar informerande i punktform med tillhörande förklaringarJag är, trots min ålder, nybörjare i pensionssvängen så känner att jag t o m behöver sätta mig in i förkortningar som används. Toppen att man kan kontakta Monica och boka tid för enskild rådgivning.
Jag tycker att Monica var väldigt lätt att lyssna på. Trevlig framtoning.

Maria

Mycket bra

De webinarier jag varit med på har varit mycket informativa och gett mig mer kunskaper om vad jag kan göra själv för att förbättra min pension. Kommit fram till att jag ska skjuta på uttaget till 67 år, leva på andra tillgångar och kanske jobba lite längre. Monica hade ett mycket bra bemötande 😄

Agnetha

Bra webinarier

Tack för mycket bra webinarier som ökat mina kunskaper om vad jag kan göra själv för att förbättra min pension.

Agnetha

Mycket kunnig i sitt ämne.

Mycket kunnig i sitt ämne. Engagerande och uppmuntrande.

Fotini

Mersmak!

Äntligen! Monica gör det lysande! Enkelt och metodiskt guidar hon i pensionsdjungeln och inspirerar till viljan att lära sig mer. Tack Monica för en kväll väl värd varje minut!

Annika

Något alla borde lyssna på

Viktigt att få lite bättre koll på pensionen nu när nedräkningen till pensionen börjat för min del.

Anette

Monica är både entusiastisk och

Monica är både entusiastisk och kunnig. Helt klart har jag fått ökad kunskap om pension men även tydliga verktyg för att tänka på framtiden som pensionär. Bra att även ta del av andras tankar och frågor under kursen.

Maria