Skip to main content

Omdömen om Pensionsgenomgången eller rådgivningen

insiktsfullt och precis vad jag behövde

Toppen genomgång med Monica som gav insikter precis som jag hoppats på för min planering av åren framåt till ”pension” och hur att på bästa sätt arbeta vidare åren efter när trappar ner i firman.

Jag kan varmt rekommendera coaching med Moncia för dig som företagare som vill få goda råd i din planering av din och ditt företags framtid, så du kan göra än smartare val o frodas.

Martin

Företag och privat coaching

Monica är mycket välpåläst och trevlig att prata med.
Ger bra svar och hjälp både för företagsbiten och privat pension/sparande.
Rekommenderas!

Stefan

Tänk att något så svårt kan bli så enkelt! Tack Monica!

Kan verkligen rekommendera Monicas privatcoachning. Vi är övertygade om att vi lätt kommer att ”tjäna in” kostnaden för detta. Monica visade och förklarade på ett enkelt sätt hur vi skulle tänka och utan att styra gjorde hon ändå så att våra egna val kändes lätta och trygga att ta samt passade oss och våra värderingar.

Malin

Äntligen!

Monicas Pensiongenomgång för privatpersoner var precis vad jag behövde! Har försökt att själv hålla koll på alla delarna i pensionsdjungeln i många år, men det har inte varit lätt, speciellt inte att gå från tanke till handling bland alla val som ska göras.

Nu fick jag en välbehövlig genomgång av min egen situation av en oberoende rådgivare. Monica är mycket pedagogisk och förklarar bra även för ”en som inte begriper”.

Efter genomgången har jag äntligen börjat ta tag i saker, undersökt villkor, gjort fondbyten, justerat pensionsplanen mm. Monicas kommentarer och handfasta tips satte bollen i rullning och fick mig att ta tag i förvaltningen av kapitalet som snart ska bli min försörjning. Borde ha gjort detta tidigare än vid 61 års ålder!

Kjell

Bra stöd med pensionsgenomgång

Pensionsgenomgång var ett informativt och vänligt samtal där jag fick ställa mina frågor och fick utförliga och välinformerade svar. Vi delade skärm och gick genom detaljer. Min dotter var med och även hon kommenterade och ställde frågor. Vi båda var mycket nöjda med mötet. Monica var kunnig, mycket trevlig och tillmötesgående. Efter mötet känner jag mig mer säker när det gäller frågor om min pension och ekonomi.

Gordana

Givande coachning!

Kan varmt rekommendera coachning med Monica på Pensionsguiden. Vi hade väldigt givande diskussioner både kring företagsekonomin i mitt bolag samt hur jag ska tänka kring pensionen som egenföretagare. Gick ut från mötet med många kloka tips och saker jag själv kan genomföra för att förbättra ekonomin i företag samt som privatperson.

Petri

Toppen!

Mötet med Monica var mycket givande! Vi hade gott om tid att gå igenom mina frågor och jag fick klara besked om mina olika alternativ. Jag fick väldigt goda råd gällande min uttagsplanering, inklusive de skatteeffekter de olika alternativen får. Informationen är mycket användbar, även för mig som låginkomsttagare. Dessutom var det väldigt trevligt!

Hedvig

Väldigt bra!

Äntligen har jag lite mer kontroll på pensionen. Tack!

Magnus

Bra o erfaret stöd till okunnig

Behövde hjälp med hur o i vilken ordning jag bör ta ut min pension. Hade kanske inte de mest utmanande frågorna men jag känner mig betydligt tryggare i mina val nu efter rådgivningen.

Fredrik

Super coaching

Pensionen närmar sig och jag kände osäkerhet kring min pensionssituation i kombination med hur använda pengarna i bolaget så effektivt som möjligt, så jag bokade Monicas ”Coaching för företagare”. Mina funderingar bockades av steg för steg och utöver detta fick jag många värdefulla tips och råd. Kort sagt, en av mina på senare tid mest välinvesterade timmar 🙂

Jens

Nu har jag koll!

Monica är otroligt proffsig och förstod direkt vad som var viktigt för mig.
Jag gjorde en pensionsgenomgång och blev otroligt nöjd – det kändes som att avgiften för genomgången betalade tillbaka sig efter redan några minuter 🙂
Nu känner jag att jag har mycket bättre koll och vet bättre vad jag ska göra för att kunna uppfylla mitt mål att gå i pension lite tidigare.
Jag rekommenderar detta varmt!

Liv

Mycket värdefull Coachning

Mycket bra bemötande och proffsig coachning. Jag blev så mycket klarare och lugnare i över hur jag ska planera mina uttag. Ovärderlig hjälp. Önskar jag hade hittat detta /henne i ett tidigare skede i pensionsplaneringen. Rekommenderas!

Lise-Lotte

Mycket bra och klargörande genomgång

Mycket bra och klargörande genomgång av pension och sparande. Rekommenderas!

Lena

Professionellt och tryggt. Fantastisk investering.

Och dessutom trevligt. Lätt att förstå. Jag har dessutom fått en kärnfull och bra sammanfattning. Jag vet nu vad jag ska göra. Jag kommer att återkomma till Monica för ett samtal till innan jag genomför de ändringar som vi båda två kom fram till. Jag betraktar min timme med Monica som en fantastisk investering. Tack än en gång.

Grazyna

Bra. Vet nu lite mer

Bra. Vet nu lite mer exakt hur jag ska tänka och hur jag ska göra i samband med min pension.

Maria

Nöjd kund!

Jag känner att jag fick bra hjälp om hur jag ska tänka kring min pension som inte är allt för långt borta. Nu förstår jag ännu mer kring uttag m m. Rekommenderar verkligen ett möte med Monica som kan sin sak och är jättetrevlig.

Susanna

Ett bra möte. Möte

Ett bra möte. Möte hade en tydlig agenda. Mötesledaren var väl förberedd och hade en klar struktur för mötet.
Mötet hålls inom den angivna tidsramen, och det finns tillräckligt med tid för frågor och diskussion.
Min möte var produktivt och ledde till konkreta agerande ang. min pension och företag. Det kan vara användbart att dokumentera mötet, till exempel genom att skriva ner råd och tips.
Mötet avslutades på ett positivt sätt, med en sammanfattning av vad som har diskuterats och vad som kan jag göra för att förbättra min pension.
Rekommenderar starkt!

Kristine

Rekommenderas

Jag är mycket nöjd med Monicas rådgivning om pensionsplanering. Monica är kunnig och påläst. Det var värdefullt för mig att få rådgivning av en oberoende aktör då det är lätt att gå vilse i alla tjänster som säljs på marknaden. Smarta val i nuläget kan ge stora utslag i orangea kuvertet när man har många år kvar till pension.

Anne

Bättre sent än aldrig

Även för den som redan är ’pensionsmässig’ är det vettigt att se över sina pensioner och göra en uttagsplan. Skönt att kunna ställa de där ’dumma’ frågorna man har utan att just känna sig dum. Jättebra att efteråt få en sammanställning av det man pratat om. Toppen, allt som allt!

Ingela

Värdefullt att få information om

Värdefullt att få information om valmöjligheter inom pensionen, sätt att jämföra olika pensionsalternativ och tillvägagångssätt att byta fondförsäkringar.

Edvard

Värd vartenda krona!

Trevligt, avslappnad och mycket professionellt bemötande. Upplevde ett djupt förtroende för Monica tack vare hennes gedigna kunskap om pension och personlig ekonomi.

Hela processen var smidig och tjänsten är prisvärd.

Vi gjorde en genomgång av mina pensioner och tittade på min totala ekonomi. Hon svarade på alla mina frågor och jag lämnade mötet med precis det jag ville ha – en plan på hur jag skulle optimera eventuella pensionsuttag. Nu känner jag mig trygg!

Lynn

Ett möte som gjorde mig trygg

Mötet med Monica var varmt och personligt och visade att jag inte var helt ute och seglade i mina egna planer för en tidig pension. Dessutom fick jag flera viktiga upplysningar, saker jag inte tänkt på, som kan vara mycket avgörande för min framtida pension. Tack!

Gunilla

Superbra!

Superbra!

Pia

Äntligen har jag fått bättre koll!

Jag är så glad att jag äntligen tog tag i att se över mitt pensionssparande. Monica är ett riktigt proffs som med sin stora kunskap och genuina engagemang förklarade och guidade mig framåt i pensionsdjungeln, steg för steg. Nu har jag fått lite bättre koll, känner mig även lite tryggare ekonomisk och kommer garanterat ta hjälp av Monica igen.

Rebecca

Äntligen koll !

Monica har ett professionellt och personligt bemötande. Sätter sig in i ens totala situation och lyssnar in mina behov. För första gången har jag fått uppleva att jag fick den tid jag behövde för rådgivning och hann med att förstå detta som jag tycker är så svårt. Känner mig stärkt och trygg att gå vidare. Och som grädde på moset så får man en skriftlig sammanfattning av det vi gått igenom. Toppenbra!
Bokade även tid för dottern så att hon ska börja se om sin ekonomi tidigare än vad jag gjort.

brittlouise

Monica ger konkreta och väldigt användbara råd!

Monica ger konkreta och väldigt användbara råd på ett pedagogiskt sätt. Hennes höga kompetens inom både pension och företagande gör att rådgivningen passar mig som egenföretagare perfekt. Extra plus för ett mycket trevligt möte!

Elisabet

Monica gör det svårbegripliga begripligt

Efter att ha gått kursen ”Ta kontroll över din pension” kände jag att jag ville fördjupa min kunskap inför ett samtal med mitt nya jobbs valda tjänstepensionsföretag så jag bokade in en privattimme. Det var det bästa jag kunde göra! Är övertygad om att jag kommer spara pengar på att ta kontroll själv men fortfarande känner jag att jag själv styr var mina pengar hamnar istället för att bli totalt överkörd av en pensionsförmedlare som vill tjäna pengar på att jag inte förstår var mina pengar hamnar och som pratar så fort så jag absolut inte hängde med och som skickade en lunta papper där det var gulmarkerat vart jag skulle skriva under…

Kan för övrigt varmt rekommendera kursen som Monica håller. Jag har blivit intresserad av mina pensionspengar för första gången i mitt 56-åriga liv och det säger inte lite det.

Monica är proffsig, varm, förstående och kunnig.

Mona

Toppen!

Fick så bra hjälp!
Monica är inte bara kunnig, utan lyhörd och genuint intresserad av att jag som kund ska få den bästa hjälpen, samt hon informerar/lär ut på ett mycket pedagogiskt sätt.

Helena

En välanvänd timme!

Bokade 1H rådgivning med Monica. Tiden räckte gott. Smidigt att träffas via Teams och dela skärm. Trevligt, avspänt och bekvämt ställa alla ”dumma frågor”.
Nu har jag mycket bättre koll på läget. Rekommenderas!

Anna

Mersmak!

Äntligen! Monica gör det lysande! Enkelt och metodiskt guidar hon i pensionsdjungeln och inspirerar till viljan att lära sig mer. Tack Monica för en kväll väl värd varje minut!

Annika

Pensionsgenomgång

Jag är jätteglad att jag tagit hjälp av Monica när det gäller genomgång inför pensionen. Det var mycket inspirerande och klargörande. Fick tips om förändringar och hur jag kan tänka.
Nu har jag genomfört det vi pratade om.
Har också blivit peppad att hålla bättre koll. Får mycket tips genom Pensionsguiden och Monica. Rekommenderar varmt att ta hennes hjälp.

Eva

Jag kan varmt rekommendera Monica

Monica har hjälpt mig att få bra struktur och planering för hur jag hanterar pensionssparandet som företagare. Jag kan varmt rekommendera Monica, hon är kunnig, professionell och väldigt trevlig.

Camilla

Bra information

Mycket bra genomgång av min ekonomi, pension och sparande. Kändes som vi verkligen gick igenom allt av intresse för mig och jag gjorde flera ändringar efteråt som har blivit bra.
Monica är lätt att prata med och förklarar så man förstår.

Carina

Utmärkt

Monica är mycket inspirerande, tydlig i sitt budskap och kunnig.

Caroline