Skip to main content

Omdömen från ”Pensionsspara smart som företagare”

Mycket informativ kurs med högt

Mycket informativ kurs med högt tempo. Lagom lång med tre kurstillfällen och dessutom gott om kursmaterial för nerladdning. Monica otroligt kunnig och påläst och ingen fråga från kursdeltagarna för stor eller för liten att tas upp till behandling under kurstillfällena.
Rekommenderas!

Eva

Bra och informativt

Kursen belyser pension ur företagarens perspektiv. Pension för en företagare innehåller fler aspekter än allmänpension och tjänstepension. Man har också företagets egna kapital att spela med, både fritt eget kapital och bundet.
Efter kursen vet man bättre hur man ska prioritera mellan löneuttag, utdelningar och pensionsuttag samt hur man kan planera med periodiseringsfonder och hur man kan prioritera mellan aktiefondkonto och kapitalförsäkringar när man förvaltar bolagets kapital.
Det skadar inte att gå kursen tidigt i företagarkarriären men även när pension närmar sig är det inte för sent.

Håkan

Överblick skapar lugn

Efter att Monica guidat oss igenom tre moduler fullspäckade med fakta och kunskap känner jag mig både lugn och angelägen. Lugn eftersom jag fått en användbar överblick av vad som gäller i detta ganska snåriga ämne, och angelägen att hugga tag i att få koll på vilket upplägg som passar mig och min önskade livsstil framåt allra bäst. Det är mycket jag behöver fördjupa mig i för att få till det rent konkret, men nu vet jag i alla fall i vilken ända jag ska börja. Det känns riktigt bra.

Eva

Toppen!

Mycket givande och grundlig genomgång av pensionssystemet. Hjälpte mig att se över och planera min framtida pension.

Malin

Supernöjd

Monica gick igenom allt man kan lära sig om pensionen och svarade på alla våra konstiga frågor.
Nu har jag gjort min egen pensionsplan 🙂
Supernöjd

Ingemar