Skip to main content
pension för företagare

Gästspel i RikaTillsammans-podden: Pension för företagare!

Det är ingen nyhet att jag vurmar lite extra när det gäller pension för företagare. För min del väcktes intresset när jag började fundera på hur jag själv skulle spara till min pension och det ganska snabbt visade sig att det finns många olika sätt om man väljer att kliva utanför den vanliga tanken att ”det är dags att skaffa en tjänstepension”, tex.

  • ta utdelning och spara den inför pensionen
  • ta ut lön och spara den
  • ta ut lön när du blir berättigad till det förhöjda grundavdraget, eftersom du då bara betalar 10,21% i arbetsgivaravgifter och betalar låg inkomstskatt
  • du kan skapa obeskattade reserver i företaget genom att använda dig av periodiseringsfonder
  • göra avsättning till direktpension
  • etc

Alla dessa har sina för- och nackdelar. Vissa betalar man mindre skatt på andra mer. I detta avsnitt av RikaTillsammans-podden så pratar vi om just detta underbara ämne och vänder och vrider på några av alternativen! Jag tänker inte ge några spoilers, så in och lyssna!

 

Vill du ha hjälp med din pension?

Ok, du har kikat på avsnittet och inser att du borde göra något åt din pension – kanske har du landat i att du vet exakt vad du vill göra. Grattis! Om valet inte är lika kristallkart så finns jag här för att hjälpa dig! Sannolikt är det inte bara ett sätt som är ”rätt sätt” för dig, utan en kombination av flera alternativ. Precis som jag säger i podden så vill vi uppnå en flexibilititet och samtidigt inte betala mer skatt än nödvändigt.

Vill du att vi tittar på just din situation för att se hur du kan skapa en pensionsplan som är anpassad utifrån dina förutsättningar så kan du boka en coachingtimme via vår kursplattform: Coachning för företagare (pensionsguiden.nu)

Vill du på djupet förstå de olika möjligheterna du har och hur du själv kan pussla ihop dem är istället kursen ”Pensionsspara smart som företagare!” perfekt för dig. Det är en kurs som går online och består av tre live webinarier. Här får du kunskap, tips och verktyg som gör att du kan skapa din perfekta pensionsplan. Nästa kursstart är den 4 september. Läs mer här: Pensionsspara smart som företagare. Kursstart 4 september. (pensionsguiden.nu)

Har du bara någon enstaka fråga? Ställ den i Facebook-gruppen!

Vi syns snart!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *