Skip to main content
spara eller amortera

Bästa sparkontot för företaget!

Förra veckan pratade vi sparkonton för privatpersoner och jag fick då ett antal förfrågningar om vad som passar om man driver företag, främst aktiebolag. Tyvärr är urvalet betydligt mer begränsat för juridska personer.

Tidigare har det funnits konton med betydligt högre ränta, ofta 5-8% per år, men de har inte täckts av insättningsgarantin. Från och med årsskiftet är denna typ av konton förbjudna. Därför börjar nu 4Spar, Viaspar och liknande institut att avsluta kontona och återbetala pengarna. Detta gäller både för privatpersoner och företag. Så det kommer inte att vara lika lätt att hitta konton med bra ränta framöver. Oavsett så vill vi ju gärna ha en ränta som överstiger inflationen, men det verkar svårt för stunden.

Jämförelsesajter för sparkonto för företag

Det finns ett flertal sajter på marknaden för att jämföra sparkonton, men min favorit är den nyligen lanserade jämförelsefunktionen hos Konsumenternas. Skälet att jag föredrar dem är många, bla:

  • Den innehåller många olika detaljer, tex lägsta belopp, när räntan utbetalas och om uttag medges
  • Tack vare att de är neutrala, den innehåller inte affiliatelänkar och de har ingen baktanke med sin sida.

I övrigt så kan du jämföra på tex Compricer samt Finansportalen. Tyvärr så har ingen av dem en specifik jämförelse för företag. 

Vad ska du tänka på?

Det är egentligen ingen rocket science i att välja sparkonto, men fundera på om du vill binda pengarna (precis som du gör med bolån) under en längre period. Det brukar ge högre ränta, men då behöver du vara säker på att du inte kommer att behöva pengarna under tiden.

Undvik storbankerna, de har ofta inte någon ränta alls på sina konton.

Jämför din sparränta med andra konton med jämna mellanrum för att försäkra dig om att du har en bra ränta. Se dessutom till att få ränta på ditt vanliga företagskonto. 

Bästa räntorna idag

Räntor är dagsaktuella så det som står här, är det ganska säkert att det inte gäller om en månad. Syftet är mer att visa skillanderna mellan olika banker och olika tidsperioder. 

Sponsrad länk till Marginalen bank.

Länktext

sparkonto företag

Det var allt för denna gång! 

 

#sparkonto företag

Monica

Comments (4)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *