Skip to main content

Bästa Premiepensionskontona 2021!

Premiepensionen är den del av den Allmänna Pensionen där vi själva kan välja hur pengarna kan placeras. Vi har ca 500 fonder att välja mellan och dessutom är fondförvaltningsavgifterna starkt rabatterade! Om Inkomstpensionen är vår trygga bas i pensionen så är det i Premiepensionen vi kan ta ut svängarna och ta lite mer risk. Vi är ca 8 miljoner personer som har Premiepensionskonton, men några har varit extra duktiga på att få sina pengar att växa.

De 11 bästa kontona

Förra året var det endast män med på topp-listan, men i år har vi en kvinna som har stegat upp och förbi de flesta männen. Hon låg i topp bland kvinnorna förra året med 2 170 000 kronor och hennes kapital har ökat med hela 55%. Himla bra jobbat!

Årlig snittavkastning avser sen de fick sin första insättning. Avkastning 2021 innehåller värde för de som fanns med på listan  2020. De som inte har något värde från föregående år är uppstickare för i år!

De 10 bästa kontona ägda av kvinnor

Slutsats

Det går uppenbarligen att göra pengar i Premiepensionen, trots att insättningen endast är 2,5% av vår pensionsgrundande lön som betalas in. Sannolikt så använder flera av dem någon form av momentumstrategi eller bara allmänt har en väldigt bra känsla för vad som är hett. Något gör de helt uppenbarligen annorlunda jämfört med gemene man. Antagligen har de tidvis haft några av de fonder som har presterat bäst de sista tio åren. Dem hittar du inlägget: Bästa och sämsta fonderna i Premiepensionen – Pensionsguiden

Kika gärna in på Pensionsmyndighetens hemsida och se hur du ligger till.

Om du känner någon på listan så får du gärna förmedla en kontakt. Det vore kul att få göra en intervju och höra hur deras strategi ser ut.

Bra jobbat till alla på listan! Vi andra bugar och bockar och blir sporrade att bättra på våra siffror!

/Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *